Més pressió sindical per fer caure Alcobé

La Plataforma de Funcionaris qüestiona la legitimitat del ministre esquitxat per l'Andorraleaks
alcobe
alcobe

La indignació dels funcionaris andorrans contra el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, no va quedar apaivagada, ni de bon tros, per les explicacions donades per aquest membre de l’Executiu de Toni Martí esquitxat per l’Andorraleaks. Per contra, la Plataforma de Funcionaris (formada pels sindicats SFD, SEP, SIP, ABA, A118, CFPA, SPA i USDA), ha tornat a demanar al cap de Govern andorrà que accepti la dimissió d’Alcobé.

Els funcionaris destaquen “l’evident prova que un ministre ha infringit una llei i aquest continua ostentant el seu càrrec com si no hagués passat res”, en referència a la confessió del fet d’haver compaginat durant més d’un any i mig el seu càrrec amb la feina d’economista a sou de la Banca Privada d’Andorra (BPA).

Així mateix, el comunicat d’aquesta plataforma retreu a Alcobé que “eludeix el tema i respon que la relació amb els sindicats és cordial, que té plena capacitat per dur a terme la reforma de la Llei de la Funció Pública i que els sindicats continuaran col·laborant amb ell i participaran de la llei”. Els funcionaris destaquen que no és la persona adient per encapçalar la reforma i qüestionen la seva legitimitat com a membre del Govern.

L’Andorraleaks
Aquest mes d’octubre, EL TRIANGLE ha revelat que els ministres andorrans Jordi Alcobé i Gilbert Saboya van participar en la trama lobbista muntada per l’exconsellera general (diputada) Meritxell Mateu per tal d’afavorir els interessos de la BPA i de la multinacional alemanya Allianz.

Alcobé, d’altra banda, no va dir tota la veritat en la seva compareixença del passat dia 13 quant a la seva relació amb la BPA: no es va limitar a tasques vinculades amb el departament d’estudis, sinó que va cobrar, poc abans d’entrar al govern, una comissió de 360.000 euros per la seva intermediació en l’operació de sale & leaseback (venda amb compromís de lloguer) de la seu central de la BPA a l’Avinguda Carlemany de Les Escaldes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides