La gestora del PSOE ordena una abstenció sense dissidències

Javier Fernández rebutja la proposta de vuit líders regionals
Título de la imagen
Título de la imagen

La posició oficial del PSOE sobre la investidura de Mariano Rajoy és una abstenció en bloc, sense mínims. Per tant, no accepta dissidències. Ho ha tornat deixat clar el president de la gestora d’aquest partit, Javier Fernández, que ha descartat que la posició, adoptada pel seu comitè federal passat cap de setmana, pugui ser negociada.

Els líders de vuit federacions socialistes, entre els quals la balear Francina Armengol (però no Miquel Iceta), havien remès una carta a Fernández per demanar-li que només s’abstingués el mínim de diputats necessaris perquè Rajoy fos investit, i no tots els representants del PSOE. En aquest sentit, manifestaven que “volem ajudar a superar-la amb el menor cost per al PSOE” i demanaven una reunió urgent amb Fernández.

La trobada, un cop coneguda la resposta del president de la gestora, no sembla probable. Mentrestant, la premsa madrilenya es refereix a la intranquil·litat que li genera a la líder dels socialistes andalusos, Susana Díaz, la possibilitat que Josep Borrell faci tàndem amb Pedro Sánchez i li disputi la secretaria general del PSOE. D’altra banda, Sánchez no pensa obeir les instruccions de la gestora. El Confidencial, citant fonts properes a l’exlíder del PSOE, també publica que Sánchez ha demanat informes jurídics per explorar una possible defensa de la seva posició al Tribunal Constitucional.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari