Multes i accions penals contra el conseller Vila

Ja s'han incomplert tres terminis per a la devolució dels béns de Sixena, i la jutjessa aragonesa exigeix el compliment de la sentència
Título de la imagen
Título de la imagen

La titular del Jutjat de Primera Instància núm. 1 d’Osca ha llançat una nova advertència al conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, i al director del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Pepe Serra, perquè tornin les 46 peces pendents, que actualment estan dipositades al Museu de Lleida.

La jutgessa ha recordat que, tal com marca la Llei d’Enjudiciament Civil, s’han de complir les sentències dels tribunals en els terminis previstos i assenyalats. Per aquest motiu ha advertit a Vila i a Serra que hi ha la possibilitat d’imposar-los multes coercitives, “sense dilació”, per recordar la seva obligació de complir amb les decisions judicials, “sense perjudici de les responsabilitats penals” que puguin tindre lloc.

La magistrada ha desestimat els últims recursos interposats des del govern català, que volien evitar el compliment de la sentència que ordena el retorn les 97 reclamades des d’Aragó. La Generalitat de Catalunya ha incomplert ja tres terminis per a la devolució dels béns. Per aquest motiu, la magistrada ha amenaçat amb “responsabilitats penals” si no tornen les obres del Monestir aragonès.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides