Junts pel Sí s’abaixa els pantalons pel setge al Parlament

L'antiga Convergència es desdiu, i ara afirma que la sentència del Tribunal Suprem comporta "penes desproporcionades"
Título de la imagen
Título de la imagen

La Mesa del Parlament de Catalunya ha demanat que els condemnats pel setge que va patir la cambra catalana el juny el 2011 no ingressin a presó. L’òrgan parlamentari considera que la sentència del Tribunal Suprem, que condemnava a vuit manifestants que van assaltar el Parlament, a tres anys de presó, són “penes desproporcionades”.

La sentència es va fer pública el juliol del 2014, i va provocar l’enfrontament entre CiU i la CUP. De fet, l’aleshores president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar l’endemà del setge, que els responsables havien de pagar perquè havien comès un “atemptat flagrant contra la nostra democràcia i el nostre Parlament”. El també aleshores conseller de la Presidència, Francesc Homs, va arribar a dir que “l’ocorregut no podia passar sense cap conseqüència”, i va donar ple suport a l’acció dels magistrats del Suprem.

La Generalitat de Catalunya havia demanat l’ingrés a presó de les quatre persones que van impedir el pas a la comitiva en la qual circulava el vehicle oficial del president Mas. També, el Parlament de Catalunya va exigir penes de presó per a altres 20 persones, que l’Audiència Nacional va mantenir imputades. En aquell moment, la CUP va mostrar la seva indignació per la sentència del Tribunal Suprem, i el diputat d’aquesta formació, Quim Arrufat, va arribar a dir que “ens fa vergonya el concepte que aquest Govern té de justícia; està als antípodes de la idea de justícia que tenim a la CUP”.

Ara l’statu quo ha canviat, i els dirigents de Junts pel Sí, també han canviat radicalment de discurs, fent costat a les tesis de la CUP. Segons ha transcendit, el passat 11 d’octubre la Mesa del Parlament feia un comunicat en el qual manifestava “el seu suport a la demanda dels familiars del no ingrés a la presó de les persones condemnades”. Tots els membres de la Mesa hi van votar a favor, menys el representant del grup parlamentari de Ciutadans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides