L’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans demana a Interior mesures contra els agents del cas Benítez

Argumenta que haurien d'aplicar-ne malgrat la sentència condemnatòria
benitez mort mossos
benitez mort mossos

L’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans (ACDDHH) vol que s’adoptin mesures internes contra els agents dels Mossos d’Esquadra condemnats per la mort de l’empresari Juan Andrés Benítez, que va succeir durant una reducció policial el 5 d’octubre del 2013.

En un comunicat revelat per Catalunya Ràdio, l’associació reclama que aquests mossos -sis dels vuit que foren encausats- siguin sancionats o expulsats, quelcom que va rebutjar fer la Direcció General de la Policia. El Departament d’Interior, com volia el conseller Jordi Jané, va arxivar el procés administratiu que s’havia obert als mossos el passat mes de juliol.

Els mossos implicats en la mort de Benítez van pactar condemnes de dos anys de presó, de manera que van evitar haver d’ingressar en un centre penitenciari. Per a l’ACDDHH, aquesta condemna no ha de ser obstacle perquè s’apliquin contra els agents les sancions incloses en el règim disciplinari intern dels Mossos.

Per contra, Interior considerava que la sentència “ja abasta i sanciona plenament el retret que els fets comesos van tenir en l’àmbit professional dels agents, garantint la sentència penal de forma suficient el restabliment del bon funcionament i el prestigi de l’Administració pública”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides