El PSC dóna suport a Pedro Sánchez

Els socialistes catalans es desvinculen de la dimissió dels 17 membres de l'executiva del PSOE
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dijous, el PSC ha donat suport a l’actual secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, després que disset membres de l’executiva del partit hagin presentat la seva dimissió, amb l’objectiu de revocar-lo del seu càrrec. El PSC ha emès un comunicat per aclarir la seva postura davant d’aquest esdeveniment.

En el document, el PSC ha afirmat que està d’acord amb la fermesa mostrada pel Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats, a “no donar suport actiu ni passiu a la continuïtat de les polítiques del PP, i en explorar majories alternatives“.

La formació també ha donat el seu ple suport a la proposta de Pedro Sánchez, que vol demanar al Comitè Federal del PSOE que aclareixi la situació, i doni la veu a la militància socialista, per elegir a un altre Secretari o Secretària General.

Finalment, des del PSC s’ha fet una crida a tots els simpatitzants socialistes a afiliar-se al partit, “per tal d’apuntalar la posició de fermesa davant el PP i d’impulsar la renovació interna de la formació“.

L’exprimer secretari del PSC i actual vocal de l’executiva del partit, Pere Navarro, també ha donat suport a Sánchez. Navarro ha acusat Carme Chacón, un dels membres que va dimitir de l’executiva, d’haver-se mogut per interessos personals. Pel que fa a Susana Díaz, Navarro li ha demanat que esclareixi la seva posició i anunciï si vol liderar el PSOE. “Ha de decidir si vol donar la cara. Si pensa que ho pot fer millor, que es presenti”, ha afirmat Pere Navarro.

Núria Parlon, vicesecretària primera del PSC i aspirant a liderar el partit, ha afirmat en un missatge publicat al seu compte de Twitter que “dono suport a la decisió de @sanchezcastejon de no facilitar un govern del PP i a convocar Primàries i Congrés perquè es decideixin les bases“. El tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, també ha donat suport al líder socialista a través del seu compte de Twitter.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari