Barcelona i París es “casen”

Les alcaldesses de les capitals catalana i francesa han signat un pacte de col·laboració per enfortir la relació entre les dues ciutats
Título de la imagen
Título de la imagen

Aprofitant les festes de la Mercè, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de París, Anne Hidalgo, s’han reunit al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i han firmat un acord d’amistat i col·laboració per enfortir la relació entre les dues ciutats. L’acord preveu desenvolupar projectes i compartir experiències, de forma prioritària, en àmbits com el turisme, habitatge, inclusió social, cultura, esports, innovació, gestió pública de l’aigua i memòria històrica.

Ambdues alcaldesses s’han compromès a treballar en xarxa, en paraules de Colau, per millorar també aspectes com la democràcia participativa i la governança de les ciutats, davant dels nous reptes de futur, com els refugiats. En aquest sentit, Anne Hidalgo ha explicat que cada dia arriben 100 refugiats a la capital francesa. Per aquest motiu, posarà en funcionament ‘el carnet de ciutat’, una iniciativa que aquí està intentant defensar la CUP sense èxit, i obrirà, al nord de la ciutat, un nou camp per acollir-los.

L’acte ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello i de representants de la resta de grups, tret de la CUP. Per part de la delegació francesa, ha assistit el primer tinent d’alcalde, Bruno Julliard; l’ambaixador de França a Espanya, Yves Saint-Geours, i el cònsol a Barcelona, Edouard Beslay. París és la ciutat convidada a les festes de la Mercè d’enguany i el Parc de la Ciutadella és l’epicentre de la programació, on es fan espectacles d’arts de carrer per a tots els públics, entre altres actuacions.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari