L’arquebisbe de Barcelona diu que les obres de Sixena tornin al seu lloc d’origen

Joan Josep Omella s'ha mostrat partidari de que les peces vagin a Aragó, sempre que se segueixi el camí del diàleg
Título de la imagen
Título de la imagen

L’arquebisbe de Barcelona i exbisbe de Barbastre, Joan Josep Omella, ha afirmat, en declaracions a Els Matins de TV3, que li agradaria que les peces del monestir de Sixena, que es conserven al Museu de Lleida, tornessin al seu lloc d’origen, a l’Aragó. Omella ha explicat que, tal com fixa la sentència el jutjat d’Osca, les obres han de ser retornades.

Si els consellers de cultura de Catalunya i Aragó arriben a un acord seria magnífic per salvar les obres“, ha explicat l’arquebisbe, però “com ha de ser aquest acord, jo ja no ho sé”. El cas és que “m’agradaria que tot tornés al seu lloc d’origen, tot i que a vegades no pot ser“. Per aquest motiu, Omella ha subratllat que el camí del diàleg “és el camí adequat per solucionar tota aquesta situació de tensió“.

Joan Josep Omella també ha recordat que la venda de les obres per part de les monges, que van vendre les peces de Sixena a la Generalitat, “li faltava un defecte de forma, ja que no tenia el permís de Roma“. “A veure com es pot solucionar”, ha afirmat Omella, perquè “és un problema de jutges“.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari