La COS resisteix al comitè d’empresa d’Esfosa

Enfrontat als amos de l'escorxador, el sindicat supera la votació amb què se'l volia apartar
esfosa concentracio
esfosa concentracio

La majoria dels treballadors de l’escorxador vigatà Esfosa, epicentre de la lluita contra l’extrema precarietat de les condicions laborals al sector carni, ha mantingut aquest dilluns el seu suport al comitè d’empresa.

Un terç de la plantilla havia firmat una petició per votar sobre la continuïtat de l’actual comitè, una iniciativa que la COS, el sindicat majoritari al comitè -amb sis dels vuit representants-, atribueix a l’empresa.

“Malgrat coaccions sense límit, el Comitè d’Empresa ha guanyat la votació. 66 a favor; 59 en contra; 1 blanc“, anunciava a Twitter Càrnies en Lluita, la plataforma nascuda de la vaga d’Esfosa que promou la lluita contra la precarietat a les càrnies.

Les pressions per part de la cúpula d’Esfosa van quedar evidenciades en un àudio revelat per la Directa aquest mes d’agost. Recollia les advertències de tres accionistes en una reunió amb representants dels treballadors: si la COS es mantenia al comitè, deien que durien Esfosa a un ERO, al concurs de creditors i, potser, a la fallida.

Pel que fa a les signatures de suport, la presidenta del comitè d’empresa, Montse Castañé, en disculpa els treballadors que van aportar les seves perquè, segons assenyala, se’ls ha fet veure que perdrien la feina i no en trobarien una altra. “Tots els treballadors han rebut amenaces per fer-nos fora. No ens hi han volgut mai però seguirem lluitant pels drets dels treballadors i per la llibertat sindical”, ha expressat.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari