Núria Parlon estén la mà a Miquel Iceta

L'alcaldessa de Santa Coloma no deixarà l'ajuntament si guanya les primàries per dirigir el PSC
Núria Parlon
Núria Parlon

La vicepresidenta primera del PSC i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha presentat oficialment la seva candidatura a optar al càrrec de primera secretària dels socialistes catalans. En l’acte, que ha fet a la seva ciutat, Parlon ha afirmat que vol integrar al seu projecte a l’actual primer secretari del partit, i candidat a la reelecció al càrrec, Miquel Iceta.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Santa Coloma, no descarta crear una bicefàlia a la direcció PSC, amb Miquel Iceta, un cop fetes les eleccions primàries per decidir el càrrec de primer secretari del partit. Unes primàries que el PSC celebrarà el pròxim 15 d’octubre, abans del congrés del partit, que es farà entre els 4 i 6 de novembre.

Núria Parlon ha declarat que vol refundar i democratitzar el PSC, i que una de les seves aspiracions, en cas d’aconseguir ser la pròxima primera secretària dels socialistes catalans, serà la de reconnectar el partit amb la societat. Parlon ha assegurat que de dirigir els nous destins del PSC, garantirà la integració de totes les sensibilitats que hi conviuen.

El que Núria Parlon volgués optar a la primera secretaria del PSC no era cap secret, de fet, ella ja ho havia oficialitzat a l’executiva local del PSC de la seva ciutat, així com a l’assemblea de militants de Santa coloma. El nom de Parlon no és la primera vegada que sona per a la direcció del PSC. Es donava per fet que seria la substituta de Pere Navarro, quan aquest va deixar la primera secretaria del partit, i malgrat que Parlon va explicitar que volia ocupar el càrrec, va fer un pas enrere al darrer moment. També es va parlar de l’alcaldessa de Santa Coloma com a nova líder del PSC quan el líder del PSOE, Pedro Sánchez, la va posar en el seu equip d’experts per a preparar les eleccions generals del 26J.

Núria Parlon ja s’ha afanyat a dir que si aconsegueix arribar a la primera secretaria del partit, no té pensat abandonar el càrrec d’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, càrrec que ocupa des de fa 7 anys quan va prendre el relleu a Bartomeu Muñoz imputat pel cas Pretòria. El lloc que ha triat Parlon per fer l’anunci té una forta càrrega simbòlica, els jardins Ernest Lluch de Santa Coloma. En aquesta tria s’ha vist un gest en el qual es volia simbolitzar el socialisme català, i la seva relació amb el socialisme espanyol.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari