Això de Convergència no té nom

Segons El País, Interior nega que ja hagi decidit denegar la inscripció del PDC, com ha denunciat Artur Mas
pdc roda premsa
pdc roda premsa

El Ministeri de l’Interior nega el fet denunciat aquest dimecres al migdia en roda de premsa per l’expresident Artur Mas, segons el qual s’ha rebutjat la inscripció del Partit Demòcrata Català (PDC), successor de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Mas ha esgrimit una notificació en aquest sentit procedent del Registre de Partits Polítics amb què, ha dit, es rebutgen les sigles del nou partit i es qüestionen els objectius independentistes de la formació, continguts en els estatuts. Però Interior, segons publica El País, assegura que l’expedient encara s’està tramitant i que la comunicació referida per Mas és una sol·licitud d’informació.

En la notificació, publicada per El Nacional, s’assenyalen les semblances de la denominació de la nova CDC amb la de Demòcrates de Catalunya (l’escissió independentista d’Unió) i de les sigles del PDC amb les del partit Pàtria i Dignitat. Així mateix, s’adverteix d’una possible incompatibilitat amb la Llei de Partits, segons la qual les formacions s’han d’ajustar en la seva organització, funció i activitat “als principis democràtics i a allò que disposen la Constitució i les lleis”.

“No ens volen ni en pintura, no ens volen ni inscriure com a partit polític amb mil excuses”, ha declarat Mas, qui ha demanat el suport de la gent perquè es pugui inscriure el partit i ha expressat que la comunicació d’Interior és una raó més perquè la gent participi en la Diada. La secretària general i portaveu de la refundació convergent, Marta Pascal, ha dit que “estem en estat de xoc”. “Hi ha una operació política per emmudir i no donar viabilitat al nostre partit amb el que representem”, assegura.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari