Soria renuncia al Banc Mundial

L'exministre ha dimitit a petició del Govern i per la "desproporcionada" repercusió política
Título de la imagen
Título de la imagen

L’exministre d’Industria, José Manuel Soria, ha presentat aquesta tarda la seva renuncia a optar al càrrec de director executiu del Banc Mundial. Ho ha comunicat en una carta dirigida al secrertari d’Estat d’Economia, amb la intenció de formalitzar la renúncia, segons han assegurat fonts del Govern central.

En aquesta carta, Soria ha explicat que la seva renúncia s’ha produit a petició de l’Executiu i per la “desproporcionada” repercució política que ha tingut la seva futura designació. El passat divendres, el president Mariano Rajoy va anunciar la candidatura de Soria al Banc Mundial, un cop finalitzat el debat d’investidura, i des de llavors, s’ha aixecat una forta polèmica que ha indignat, fins i tot, a membres del seu propi partit.

José Manuel Soria va dimitir com a ministre el passat mes d’abril per l’escàndol dels ‘Papers de Panamà‘, i ha aprofitat per recordar que no està imputat, investigat, condemnat o inhabilitat per exercitar cap càrrec. Tot i això, hi han hagut nombroses declaracions en contra de la seva designació al Banc Mundial, així com una campanya de recollida de firmes, que ha arribat a acumular un total de 242.000 firmes en contra.

Els grups parlamentaris al Congrés dels Diputats han demanat al ministre d’Economia, Luis de Guindos, que comparegui al Congrés per donar explicacions sobre el nomenament de Soria com a director executiu del Banc Mundial.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari