Querella del Govern andorrà contra Joan Pau Miquel

Acusa alts càrrecs de la BPA de perjudicar l'entitat i l'Estat
miquel bpa
miquel bpa

El Govern del Principat d’Andorra s’incorpora al procés iniciat per la jutgessa instructora Canòlic Mingorance contra Joan Pau Miquel, l’exdirector general de la Banca Privada d’Andorra (BPA), que es troba a la presó des de fa més d’un any acusat d’un delicte continuat de blanqueig de capitals.

Segons publica el Diari d’Andorra citant fonts properes al cas, l’Executiu presentarà una querella contra Miquel i diversos antics directius de la BPA, Luis Pablo Laplana Moraes, Cristina Lozano Bonet, Mauricio Escribano Sánchez i Santiago de Roselló Piera, per considerar que aquestes persones han causat perjudicis al banc, a la plaça financera andorrana i a l’Estat andorrà mateix.

Miquel fou privat de la seva llibertat tres dies després que el FinCen emetés una nota que assenyalava la BPA com una entitat que blanquejava diners procedents d’organitzacions criminals. Un any després, el passat mes de març, Mingorance va denegar la petició per sortir en llibertat de l’exdirector de la BPA perquè apreciava encara el risc de fuga i la possibilitat que l’exdirectiu entorpís les investigacions en curs.

L’Executiu andorrà s’afegeix, així doncs, a un procés al qual ja s’havien sumat el passat mes de juny els Cierco, codirectors de la BPA en el moment de la intervenció de l’entitat.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari