Segueix l’intercanvi de retrets pel tancament del CIE

Soraya Sáez de Santamaría ha defensat l'existència del centre i recorda que és un assumpte que correspon a l'Estat
Título de la imagen
Título de la imagen

Si ahir va ser el líder del PP a l’ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, germà del ministre de l’Interior, qui va enfrontar-se a la decisió de l’alcaldessa, Ada Colau, de tancar el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), avui, 8 de juliol, Soraya Sáez de Santamaría, vicepresidenta del govern espanyol, ha seguit contradient la decisió del consistori. Mentre que les persones favorables al tancament han volgut implicar a Parlament de Catalunya, el Síndic de Greuges, la conselleria de Justícia, entre altres entitats, per tal de posar fre a la reobertura del centre, la vicepresidenta ha afirmat que aquest assumpte pertany exclusivament a l’Estat.

Soraya Sáez de Santamaría considera que a l’Ajuntament de Barcelona li corresponen unes competències en l’ordenació municipal d’obertura i manteniment de determinades instal·lacions, però no li correspon la competència de decidir com es gestiona o no la política d’immigració d’aquest país. “Ha d’acceptar la normativa, i dedicar-se a les competències que li pertanyen, com el manteniment de les instal·lacions”, ha afegit la vicepresidenta. En relació a Ada Colau, Sáez de Santamaría ha afirmat que “pot tenir la política de discursos que cregui convenient” i “dir tot el que vulgui”, però que, tot i això, seguirà sense tenir “més competències de les que corresponen a un ajuntament”. L’alcaldessa de Barcelona, ha respòs ràpidament a través del seu compte de twitter, on ha afirmat que “l’Ajuntament té competències en matèria de llicències i també de drets humans“.

Finalment, la vicepresidenta ha defensat que l’existència i funcionament dels CIE ve emmarcat en el dret de la Unió Europea i l’ordenament espanyol, i ha afegit que l’internament en un d’aquests centres és una mesura “excepcional”, supervisada pel ministeri fiscal, que depèn del dictamen del jutge competent, “d’acord amb el procediment legalment establert i sempre amb un mínim imprescindible”. Per aquest motiu, Soraya Sáez de Santamaría ha demanat al consistori que “respecti la normativa i l’entorn en el qual es porta a terme la política d’immigració”, i ha recordat que “mentre la legislació espanyola sigui aquesta, l’Estat té l’obligació d’exercir determinats procediments de ciutadans en situació irregular que ha de complir i per això hi ha d’haver centres“.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari