La CUP es queda amb tres diputats

ERC seria la primera força política al Parlament, si avui es fessin eleccions, segons La Vanguardia
La CUP al Parlament
La CUP al Parlament

Un sondeig publicat per La Vanguardia, afirma que de celebrar-se avui eleccions al Parlament de Catalunya, la CUP es quedaria amb tres diputats, set menys dels que té avui. Aquest mateix sondeig diu que ERC passaria per davant de CDC, en aquestes hipotètiques eleccions, quedant els republicans amb 33 diputats, mentre que CDC n’obtindria 31. Aquestes dues formacions van concórrer plegades en les passades eleccions del setembre de 2015, i van obtenir 62 diputats en coalició.

Altres dades del sondeig indiquen que hi hauria una pujada dels resultats de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), marca catalana de Podemos amb altres formacions associades, que passaria per davant del PSC. CSQP obtindria 18 diputats, ara en té 11, mentre que el PSC n’obtindria 16, igual que els que va obtenir a les eleccions del 27-S Ciutadans perdria tres escons, quedant amb 22 diputats, i el PP tindria un lleuger increment, d’un punt percentual, del suport ciutadà.

El mateix sondeig també pregunta sobre l’actual fórmula de suports parlamentaris a Catalunya, en què la CUP hi havia de garantir l’estabilitat política de Junts pel Sí. Un 72,7% dels enquestats considera que aquesta fórmula no és vàlida, i un 72,1% dels enquestats considera que l’estabilitat parlamentaria no està garantida en l’actual legislatura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides