Alts càrrecs de la ‘Gene’ neguen propines de la banca als Pujol

Admeten, això sí, "bonificacions" a empreses públiques d'entitats per dur-hi les nòmines
pujol 9n
pujol 9n

En la seva compareixença d’aquest dilluns a l’Audiència Nacional, en el marc de la instrucció del cas Pujol, diversos antics alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya i del banc Natwest Mark han negat que la família de l’expresident Jordi Pujol i alts càrrecs catalans rebessin comissions de part d’entitats bancàries a canvi de l’atorgament de la gestió de nòmines dels funcionaris de l’Administració catalana.

Fonts jurídiques citades per Vozpópuli i El País assenyalen que, en canvi, han admès davant del jutge instructor José de la Mata que els bancs van pagar “bonificacions” no gaire grans a diverses empreses públiques catalanes que els adjudicaven els citats serveis. Han afegit que és un “producte estàndard bancari” amb el qual s’obtenien rendiments d’un 0,1% i un 0,3%.

Un exdirector de les oficines de Natwest Mark a Barcelona va denunciar que la família Pujol s’enriquia rebent grans sumes en efectiu. En concret, es referia a percentatges d’un 3% sobre els saldos que s’acumulaven en comptes bancaris. Va assegurar, així mateix, que aquestes “propines” es lliuraven en efectiu en determinats despatxos, un d’ells el del primogènit de l’expresident, Jordi Pujol Ferrusola.

Entre els exalts càrrecs que han negat el contingut d’aquesta denúncia hi ha l’exdirector de FGC Antonio Herce, l’exgerent de l’Incasòl Antoni Paradell i l’exdirector general d’Hisenda Francesc Xavier Ruiz del Portal.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari