Iglesias: “no hi ha línies roges per formar govern”

Els candidats de les quatre grans formacions polítiques defensen la unitat d'Espanya, però només Unidos Podemos és partidari d'un referèndum com el d'Escòcia, tot i que no serà una condició per formar govern
Pablo Iglesias en un acte a Barcelona.
Pablo Iglesias en un acte a Barcelona.

Només van dedicar uns minuts a la qüestió catalana. En el debat televisiu a quatre d’aquest dilluns, Mariano Rajoy i Albert Rivera van coincidir en termes molt semblants en la “defensa de la unitat d’Espanya i de la sobirania nacional”.

 

El socialista Pedro Sánchez va assegurar que el PSOE defensaria molt millor que el PP la unitat d’Espanya.

 

A diferència dels altres, Pablo Iglesias també va “defensar la unitat, però des de la diversitat”. Va recordar que una un Estat amb una tradició tan democràtica com la Gran Bretanya no havia tingut “cap problema” en fer un referèndum a Escòcia. En la seva opinió, no ha de fer por que se’n faci un a Catalunya i al País Basc.

 

Això no obstant, a una pregunta de Pedro Piqueras, un dels conductors del debat, sobre si la convocatòria d’un referèndum a Catalunya seria una de les línies roges per formar govern, Pablo Iglesias va respondre que “en la negociació de govern mai hi ha línies roges”. O sigui, el referèndum català no serà una condició pel candidat d’Unidos Podemos.

 

Pedro Sánchez va esquivar respondre si donaria suport a Unidos Podemos en el cas que el PSOE sigui la tercera força política, tal com indiquen les enquestes.

(Visited 18 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari