La Fiscalia vol més temps per investigar el 9N

Un magistrat considerat més dur assumeix la instrucció del cas
Mas surt del TSJC
Mas surt del TSJC

Dues novetats rellevants han sorgit pel que fa a la instrucció de l’organització de la consulta del 9N, per la qual es troben imputats l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau.

D’una banda, el magistrat que dirigia les investigacions fins ara, Joan Abril Campoy, ha demanat una excedència al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), de manera que afers com el del 9N seran assumits a partir de l’1 de juliol per Francisco Valls Gombau, considerat un instructor més dur. Abril es dedicarà només a l’exercici de la docència a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a presidir el Tribunal Superior de Justícia d’Andorra.

D’altra banda, la Fiscalia ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que s’allargui la investigació sobre el 9N. Quan gairebé fa sis mesos que s’instrueix, demana que es consideri el cas d’especial complexitat perquè la instrucció duri un any més, fins a un límit màxim de 18 mesos.

En un escrit remès el passat 20 de maig al TSJC argumentava que en el temps que quedava perquè es complissin sis mesos des que s’havia iniciat la instrucció no donava temps “previsiblement” a enllestir-la. Les actuacions, segons afegia, durant un temps foren “paralitzades” arran de la consulta al Tribunal Suprem sobre la imputació de Francesc Homs, diputat al Congrés i, per tant, aforat. 

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari