Un columnista posa Cebrián a parir

Soto Ivars amaga una comparació del capo de Prisa amb Calígula al Tentaciones d'El País
soto ivars
soto ivars

La primera lletra de cadascuna de les frases que ha publicat l’escriptor Juan Soto Ivars al suplement Tentaciones d’El País el darrer cap de setmana forma una dura crítica contra el president de Prisa, el grup editor d’aquest diari: “Cebrián es un tirano como Calígula”.

El missatge ocult ha aparegut amagat aquest dissabte en l’article titulat “Aquí, sufriendo” i ha estat esbombat per un usuari de Twitter, @hematocritico. Aquest dissabte, el mateix Soto Ivars ha publicat, també a Twitter, que “Cebrián no puede seguir al frente de PRISA. Años de pérdidas salvajes y ahora esto, cualquier empresa decapitaría a un directivo como él”. Aquest diumenge, reblava: “Pues mola esto de inmolarse. #CebriánEsUnTirano“.

El mullader de Cebrián
Juan Luis Cebrián i Prisa van anunciar que es querellarien contra eldiario.es, El Confidencial i La Sexta perquè aquests mitjans van revelar que Teresa Aranda, l’exesposa de Cebrián, apareix als papers de Panamà com a apoderada de Granite Corporation, una societat amb testaferros del despatx d’advocats panameny Mossack Fonseca establerta a les Illes Seychelles.

Així mateix, els papers de Panamà han revelat les relacions d’Aranda i Cebrián amb l’empresari d’origen iranià Massoud Farshad Zandi. Zandi i Aranda, han apuntat El Confidencial i La Sexta, van crear la Fundación Atman per al Diálogo entre Civilizaciones, que va rebre l’impuls de l’expresident espanyol Felipe González i del mateix Cebrián.

A més, segons ha revelat El Mundo, González va remetre el 2009 una carta al dictador del Sudan, Omar Al-Bashir (condemnat per la Cort Penal Internacional per crims de guerra) per afavorir Zandi, que ambicionava controlar un jaciment de petroli en aquest país africà. “És una persona honorable, seriosa i amb relacions internacionals del més alt nivell”, deia l’expresident espanyol sobre el soci de Cebrián a Star Petroleum.

Aquesta companyia, propietat de Zandi, té la seva seu fiscal a Luxemburg i la majoria del seu capital, dipositat a Hypersonic Limited, una societat offshore establerta l’any 2006 a Samoa. Segons publica El Mundo, la petroliera també té interessos a Sudan del Sud, al president del qual, Salva Kiir Mayardit, González també va escriure una carta per ajudar Zandi amb l’obtenció del jaciment.

Zandi, revela la mateixa informació, està col·laborant amb l’Agència Tributària i ha facilitat el llistat de socis d’Star Petroleum, entre els quals figura Cebrián, amb un 6,9%, del capital.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari