Reactivada la devolució dels béns de Sixena

La jutgessa tomba l'acció de la Generalitat i el MNAC per impedir-ne el trasllat
Murals de Sixena al MNAC
Murals de Sixena al MNAC

El Jutjat d’Instrucció número 1 d’Osca ha rebutjat la darrera acció amb què la Generalitat de Catalunya i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) han volgut impedir el trasllat dels béns de Sixena.

La jutgessa no ha acceptat l’incident d’oposició a l’execució, basat en una sentència del Tribunal Constitucional que impedia que l’Aragó exercís el dret de retracte, de manera que es reprendrà la devolució dels béns en litigi.

Segons argumenta, la sentència esgrimida per la Generalitat es limitava al conflicte pel dret de retracte, no a la propietat o a possibles vicis de legalitat en l’alienació dels béns.

Així mateix, la jutgessa considera que desatendre les peticions de l’Aragó en aquest cas buidaria de contingut les competències d’aquesta comunitat autònoma sobre el seu patrimoni. Dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de l’Aragó legitimen, amb la ratificació del Tribunal Suprem, la catalogació aragonesa de diversos béns que es troben a Catalunya.

La consellera aragonesa d’Educació i Cultura, Mayte Pérez, ha declarat que només queda que el jutjat fixi el dia del retorn dels 97 béns del Monestir de Sixena.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides