Setge a l’oposició a Guinea

El rival polític d'Obiang, retingut des d'abans de les eleccions, denuncia amenaces de mort
obiang
obiang

A Guinea Equatorial, on mana des del 1979 Teodoro Obiang, qui acaba de guanyar les eleccions amb gairebé un 94% dels vots, l’oposició política viu sotmesa a l’amenaça militar. Quan es van celebrar els comicis el passat 24 d’abril, els soldats encerclaven la seu del principal partit rival d’Obiang, a l’interior de la qual havia desenes de militants.

El setge, iniciat la nit del 21 d’abril, no s’ha aixecat del tot des d’aleshores sobre Gabriel Nsé, líder de Ciudadanos por la Innovación i principal opositor de Guinea Equatorial, que ha declarat a El Español que el règim d’Obiang “ha simulat retirar el setge, però segueixo rebent amenaces de mort”. De fet, segons el mateix diari, el polític guineà creu que té poques opcions de sobreviure.

Obiang diu que cometrà l’assassinat digui el que digui Espanya, França o els EUA”, explica Nsé, que va fundar el seu partit fa 11 anys a Saragossa, on residia. El Govern espanyol va emetre un comunicat amb què demanava la fi del setge i expressant la seva condemna, però Nsé assegura que l’ambaixada espanyola no contacta amb ells: “Si no els truquem, no es preocupen”. L’únic que diuen els representants d’Espanya a Guinea és que transmetran informació, assegura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides