Amnesia reial sobre ‘El Jueves’

L'Asociación de Editores de Diarios Españoles guardona Felip VI per la seva "defensa" de la llibertat de premsa
aede felip
aede felip

En una audiència celebrada aquest dimecres al Palau de la Zarzuela, representants de l’Asociación de Editores de Diarios Españoles (AEDE) han lliurat al rei d’Espanya, Felip VI, el premi Columna del la Libertad, que li atorguen per la seva “defensa de la democràcia i la llibertat de premsa, fonamental en la formació de l’opinió pública”. AEDE, en el seu web, atribueix al monarca un “compromís permanent amb la llibertat de premsa i d’expressió”.

Aquesta distinció dels grans editors de diaris obvia l’episodi més rellevant -i controvertit- sobre Felip de Borbó i la llibertat de premsa i d’expressió. El 2007, quan encara era príncep, la revista El Jueves fou segrestada perquè va publicar una il·lustració satírica, on no s’explicitava a qui es representava, però que el jutge va considerar que injuriava l’hereu de Joan Carles I.

En ella es mostrava una parella mantenint relacions sexuals per fer un acudit sobre l’ajut de 2.500 euros per cada nen nascut que havia anunciat el Govern espanyol. Segons els dibuixants Guillermo Torres i Manel Fontdevila, la parella caricaturitzada, amb òbvies semblances amb els prínceps d’Astúries, fou triada perquè era la més representativa de les opcions en què havien pensat. Torres i Fontdevila foren condemnats per l’Audiència Nacional a pagar una multa de 3.000 euros.

Agressió a la directora d’El Jueves
D’altra banda, l’actual directora d’El Jueves, Mayte Quílez, ha estat colpejada aquest dimecres amb un objecte contundent en el portal de casa seva per un encaputxat. L’agressió s’ha produït l’endemà que la revista satírica hagi publicat una portada contra els neonazis i la ultradreta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides