Jordi Cinca, el ministre impresentable

Una campanya online demana al Papa Francesc i als dos coprínceps d'Andorra que actuïn per fer fora el ministre
Título de la imagen
Título de la imagen

Després que una filtració dels Papers de Panamà hagi relacionat el ministre de Finances d’Andorra, Jordi Cinca, amb el tràfic de diamants de sang a Libèria, la pressió i mobilització social en favor de què abandoni el seu càrrec no ha fet més que augmentar.

Aquest dilluns, 9 de maig, s’ha creat una campanya online que demana la intervenció del Papa Francesc, així com la dels dos coprínceps d’Andorra, el president francès, François Hollande, i el bisbe de la Seu d’Urgell, Joan Enric Vives, perquè pressionin a Antoni Martí, cap del Govern andorrà, amb l’objectiu de què Cinca abandoni el seu càrrec de ministre.La petició té la voluntat d’impedir “que el Govern d’Andorra eviti el tema o hi passi de puntetes”.

La campanya, impulsada per Change.org i anomenada ‘Petició al Papa Francesc i a François Hollande perquè actuïn a Andorra‘, té l’objectiu d’arribar tant al mandatari religiós com als coprínceps per tal que intervinguin en aquest sentit. “Arrel de totes les informacions sorgides en diferents mitjans espanyols i davant de la passivitat de les institucions andorranes volem la teva signatura per sol·licitar al Papa Francesc i als coprínceps del Principat d’Andorra que no permetin un govern en el qual un dels seus ministres, el ministre de Finances, guardi vinculació amb els condemnats pels diamants de sang“, explica la petició.

El document també explica que la companyia Orfund, que Cinca dirigia i posseïa el 10% del capital, va fer negocis amb un mandatari africà, Charles Ghankay Taylor, condemnat a 50 anys de presó pel Tribunal de La Haya per haver comès abusos i crims contra la humanitat, com diverses violacions massives o l’ús de tropes integrades per nens soldats.

Els qui donen suport a la iniciativa consideren que “el Govern no pot tenir” com a representant la figura d’una persona relacionada amb societats offshore o amb persones condemnades. Consideren que el nom de Jordi Cinca suposa un llast per la reputació del Principat, que lluita des de fa anys per deixar enrere la seva imatge de paradís fiscal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides