Bonet cau per l’escàndol de les ambulàncies

La Fiscalia investiga l'adjudicació de les ambulàncies atorgades pel Departament de Salut a Transport Sanitari de Catalunya SL
Título de la imagen
Título de la imagen

El conseller de Salut, Toni Comín, ha anunciat aquest dijous al Parlament que destituirà a l’actual director del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Francesc Bonet, argumentant que vol “obrir una nova etapa per desplegar el nou model” de transport sanitari. “S’han detectat problemes en la implantació del nou model d’ambulàncies i és convenient que hi hagi un nou equip directiu per ajustar aquests inconvenients i legitimar el transport sanitari”, ha explicat el conseller.

Aquesta decisió s’ha pres després que la Fiscalia hagi engegat, arran d’una denúncia de la CUP, una investigació sobre les adjudicacions del servei de les ambulàncies atorgades pel Departament de Salut a Transport Sanitari de Catalunya SL, propietat de la família Bonomi. Aquesta adjudicatària, que va rebre set dels tretze lots, es troba en el punt de mira per una donació de 3 milions d’euros a l’Hospital de Sant Joan de Déu, finançat amb fonts públics. Segons la CUP, a més, va obtenir els contractes malgrat haver presentat una oferta “manifestament incompleta”.

Els expedients sobre les adjudicacions del servei, aprovades en els darrers mesos del mandat d’Artur Mas, sent Boi Ruiz el conseller de Salut, seran estudiats per la Policia Nacional espanyola, segons la mateixa informació. 

La CUP assegura haver detectat indicis de corrupció en el procés d’adjudicació del paquet de contractes amb l’import més alt de la legislatura, que s’enfila per sobre dels 2.200 milions d’euros. En concret, els cupaires assenyalen que International Emergency Servies SARL, un fons d’inversió radicat a Luxemburg propietat del fons de capital risc dels Bonomi Investindustrial, mena Transport Sanitari de Catalunya SL. Denuncien que Investindustrial va adquirir el 2012 Port Aventura, mitjançant la fundació de la qual es va fer una donació de 3 milions a l’Hospital de Sant Joan de Déu, centre privat proveïdor del CatSalut.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides