‘Corralazo’ a Andorra

Els clients que es queden a la BPA no podran retirar diners i una part dels de Vall Banc, tampoc
Cues a la BPA per treure diners
Cues a la BPA per treure diners

Les restriccions en l’operativa bancària no només afectaran els clients de la Banca Privada d’Andorra (BPA) que romanen a l’entitat intervinguda pel Govern andorrà, com ja se sabia, sinó també una part dels clients de Vall Banc, el banc bo que aplega els clients amb comptes sans procedents de la BPA, revela Altaveu.

Citant el contingut d’una guia interna, aquest diari digital andorrà explica que no tots els clients de Vall Banc seran iguals pel que fa a la disponibilitat dels seus diners: la clau serà la manera com han arribat a formar part de la nova entitat.

A partir de dissabte, els clients de la BPA etiquetats com a no transferibles cap a Vall Banc patiran el bloqueig a partir d’aquest dissabte i no podran accedir als seus diners -fins ara podien accedir a 2.500 euros setmanals-. Aquesta situació també la poden experimentar alguns clients de Vall Banc, aquells amb documentació pendent de lliurar i els que no disposen del KYC (know your customer), la supervisió i identificació del client en el sector financer.

Els únics clients de Vall Banc que no patiran restriccions en cap cas són aquells considerats aptes i que tenen la documentació i el KYC en regla. En canvi, relata Altaveu, els que disposen de KYC apte i signat però no tenen tota la documentació requerida poden operar normalment durant un mes, període després del qual es bloquejarà la seva operativa si no aporta els papers que li falten. Aquells que no tenen ni KYC firmat i se’ls pot demanar més informació, veuran la seva operativa restringida des del principi i només podran fer ingressos. Com aquells que només tenen documents pendents, així mateix, tindran l’operativa de sortida restringida.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides