La ultradreta espanyola s’uneix sota el nom de Respeto

El nou partit xenòfob i racista es vol presentar a les eleccions generals
Rafael Ripoll

Les formacions de la ultradreta espanyola, Plataforma per Catalunya, España 2000 i el Partido por la Libertad, han format un nou partit xenòfob i racista amb el nom de Respeto. El congrés fundacional d’aquesta formació s’ha fet aquest dissabte a Coma-ruga (Tarragona), i ha comptat amb el suport de la plataforma de la ultradreta alemanya Pegida, que hi ha enviat una de les seves responsables, Tatjana Festerling.

El president escollit per dirigir la unió dels tres partits ultradretans a Espanya és Rafael Ripoll, fins ara líder d’España 2000. Ripoll ha afirmat que Respeto apareix per defensar “la sobirania nacional d’Espanya” així com “la identitat i els drets de la classe mitjana i treballadora”. Tot i que Respeto vol presentar-se a les eleccions generals, no tenen clar que ho puguin fer de celebrar-se el pròxim 26 de juny.

Un fort desplegament dels Mossos d’Esquadra, a Coma-ruga, ha impedit enfrontaments entre els assistents al congrés fundacional del partit xenòfob i racista, i el centenar de persones que van fer una manifestació antifeixista davant del local on es feia la trobada ultradretana.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari