Colau suspèn el ple dels pressupostos

L'alcaldessa de Barcelona tenia el suport del PSC i d'ERC per efectuar l'ampliació de 275 milions, però no el de la CUP
Título de la imagen
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

El ple de l’Ajuntament de Barcelona en el qual es preveia que la manca de suport de la CUP frustrés l’intent del Govern municipal d’aprovar una ampliació de 275 milions en els pressupostos, concebuda per atendre urgències socials, ha estat desconvocat.

BComú comptava amb el suport d’ERC i del PSC, però la CUP, al·legant que els pressupostos de l’equip de Govern que lidera Ada Colau no són rupturistes, li ha negat el vot a favor, com també ha fet Ciutadans.

L’ajornament decidit per BComú posa de manifest la feblesa de la seva posició al capdavant de l’Ajuntament, on suma només 11 dels 41 regidors. Pel que fa a la votació dels pressupostos, necessitava sumar només un vot més, com a mínim, als que s’havia assegurat amb el suport de socialistes i republicans.

Els 10 punts de la CUP
Per la seva part, el grup municipal de la CUP, format per tres regidors, condiciona l’aprovació dels pressupostos a una desena de demandes, segons ha publicat El Nacional: la remunicipalització de serveis externalitzats, la creació d’una xarxa assistencial de drets sexuals i reproductius al servei del jovent, l’impuls del software lliure, el desmantellament del cos d’antiavalots, l’establiment d’una renda universal per a les dones que no tenen diners per viure dignament, un carnet de ciutat perquè les persones sense papers es puguin empadronar, la recuperació del bus del barri els dies festius, la supressió de la subvenció a les cites esportives elitistes, la transició a una assistència social basada en menjadors comunitaris sostinguda per l’apoderament veïnal i la creació d’un cens d’habitatges buits al servei de les persones sense llar.

“Considerem que el que no s’ha fet totes aquestes setmanes, no es pot fer ara a corre-cuita. I tenint en compte que és una modificació pressupostària, nosaltres obrim la porta que es torni a reprendre el procés de modificar els comptes que es faria durant setmanes perquè es presentin mesures d’emergència social”, ha explicat la regidora cupaire María José Lecha.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides