Catalunya esdevé el prostíbul de França

La nova legislació aprovada pel país veí penalitza els clients amb fortes multes i això està provocant l'èxode dels 'puteros' cap a la zona fronterera de l'Alt Empordà i Barcelona
Título de la imagen
Título de la imagen

El president François Hollande ha complert la seva promesa electoral. Després d’una llarga i conflictiva tramitació legislativa, l’Assemblea Nacional francesa va aprovar, el passat dia 6 d’abril, el text definitiu de la nova llei que penalitza els clients de la prostitució a l’Hexàgon. A partir d’ara, els homes que siguin enxampats a França contractant els serveis d’una prostituta seran sancionats amb una multa de 1.500 euros. Si reincideixen, la multa puja a 3.750 euros. Aquesta llei modifica l’anterior normativa, promulgada sota la presidència de Nicolas Sarkozy, que penalitzava amb multes i presó les prostitutes que oferien els seus serveis.

Amb l’aprovació d’aquesta nova llei, França s’afegeix a la llista de països europeus que han decidit abordar el problema de la prostitució pel cantó dels clients. Aquesta estratègia va ser adoptada per Suècia l’any 1999 i, amb posterioritat, s’hi han afegit Noruega, Islàndia i Irlanda del Nord. Els seus resultats són contundents: en els països que han optat per aquesta mesura punitiva sobre la demanda, el negoci de la prostitució ha experimentat una vertiginosa caiguda de més del 50%.

A la Unió Europea coexisteixen diversos models legislatius a l’hora d’encarar la prostitució. Des de Romania, on aquesta activitat és tipificada d’il·legal, fins a Alemanya i Àustria, on les prostitutes són considerades unes treballadores amb tots els drets i deures de la legislació laboral. L’Estat espanyol està instal·lat en una “zona grisa“, on la prostitució és permesa, però, en canvi, es persegueix el proxenetisme i la immigració il·legal de dones que es prostitueixen.

L’adopció de la nova legislació francesa ja té uns efectes evidents a Catalunya i, en especial, a les zones frontereres. La penalització dels clients a França ha fet que aquests es traslladin massivament als prostíbuls que proliferen a les comarques gironines i a la conurbació Barcelona. Aquest fenomen no és nou, però s’ha incrementat darrerament i és previsible que es consolidi, de manera que Catalunya s’acabi convertint en la “gran casa de putes” del sud de França.

POTS LLEGIR EL TEXT SENCER D’AQUEST ARTICLE EN L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL TRIANGLE

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari