Els ‘Papers de Panamà’ segueixen esquitxant a Soria

El ministre va ser secretari d'una societat anomenada UK Lines registrada a les Bahamas fins l'any 1997
Título de la imagen
Título de la imagen

La revelació procedent dels ‘Papers de Panamà’ que apuntava a una societat registrada a les Bahamas i que involucrava al ministre d’Indústria en funcions, José Manuel Soria, s’ha reafirmat, ja que apareix com a administrador de l’empresa registrada també a Londres. Tot i assegurar que “ni ell ni ningú de la seva família ha tingut mai cap relació com a accionista, soci o director”, un registre mercantil també relaciona al seu pare amb l’empresa britànica, anomenada UK Lines.

El fet és que UK Lines va ser fundada el 12 d’agost del 1982 per Manuel Soria Segovia, el pare de l’actual ministre d’Indústria José Manuel Soria, i per Manuel Kadí Perera. El pare de Soria va morir l’any 1991, de manera que l’empresari Manuel Kadí, el segon d’abord, continua establert a Londres.

Segons els registres mercantils oficials del Regne Unit, Manuel Soria Segovia hauria compartit amb el seu fill (actual ministre en funcions) la meitat de les participacions amb l’empresa, dedicada a la logística de transports marítims. El pare de Soria va dedicar gran part de la seva activitat empresarial a aquest negoci familiar, a través d’Oceanic Lines, creada a les Palmes de Gran Canaria.

En morir Manuel Soria Segovia, els seus fills José Manuel i Luis varen fer-se càrrec del negoci familiar fins a l’any 1995, quan es va tancar Oceanic Lines. Poc després, mentre l’actual ministre exercia càrrecs públics a Espanya, va ser substituïda des de Londres amb una companyia amb el mateix nom i que va operar fins a l’any 2006, la qual el ministre Soria hi nega qualsevol relació.

El ministre ha respòs que aquesta companyia era “cent per cent propietat d’un accionista que no té res a veure amb la seva família”. Ha dit que amb l’empresa UK Lines tenia una relació simplement comercial, ja que s’encarregava de la consignació dels vaixells enviats des de les Canarias per l’empresa familiar, l’Oceanic Lines. Aquestes afirmacions no concorden amb las dades procedents del registre mercantil del Regne Unit, que contenen la seva firma.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides