Vilarrubí va fer negocis des de les Bahames

El vicepresident del Barça surt als Papers de Panamà en la venda de les Caves Montesquius
Carles VIlarrubí a la comissió Pujol
Carles VIlarrubí a la comissió Pujol

L’empresari Carles Vilarrubí, actual vicepresident del FC Barcelona, apareix als Papers de Panamà participant en la venda de les Caves Montesquius a la família Ruiz Mateos, el 1997. Segons publica El Confidencial, Vilarrubí va participar en la venda de les caves a través de la societat pantalla a les Bahames, Mayfield International, de la que en va ser apoderat. En aquest càrrec va vendre les accions de l’empresa Coll de Juny (fabricant del cava Montesquiu). Tot ho va fer com a directiu de Trébol Condal, un hòlding inversor de l’empresari Manuel Prado y Colón de Carvajal (ja mort), que va ser amic íntim del rei Joan Carles.

En la documentació feta pública apareix, també, l’advocat Juan José Folchi com a un dels altres espanyols vinculats a la societat Mayfield International. Folchi és conegut per haver estat l’advocat del financer Javier de la Rosa. Tots dos, juntament amb Manuel Prado, van ser condemnats pel cas Kio a Espanya. A la dècada dels 90, Folchi va intentar reflotar les Caves Montesquiu. Es va fer una injecció de capital, des de Trébol Condal, i es va nomenar president a l’exconseller d’Agricultura de la Generalitat, Josep Miró i Ardèvol, persona propera a l’expresident Pujol i a la seva dona, Marta Ferrusola. El negoci no va funcionar, i l’empresa es va vendre a Nueva Rumasa.

Vilarrubí torna a sortir als Papers de Panamà vinculat a la societat Greenland Finance Inc. Empresa que va construir habitatges a Esplugues, i que després va vendre al qui va ser president de l’Associació de Promotor de Barcelona, l’empresari Enric Reyna. Carles Vilarrubí és “Creu de Sant Jordi” de la Generalitat de Catalunya, i està investigat pel cas Pujol. Va ser amic i soci de Jordi Pujol Ferrusola, fill de l’expresident Pujol, una amistat que va acabar com el rosari de l’aurora. Es dóna la circumstància que avui la Generalitat atorga la Creu de Sant Jordi a Sol Daurella, esposa de Vilarrubí; Daurella és empresària i presidenta de Cobega i Coca-Cola Iberian Partners (embotelladora de Coca-Cola a Espanya, Portugal i Andorra).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides