Colau defensa el ‘Mare nostra’

L'alcaldessa en destaca l'afirmació feminista i s'oposa a la judicialització promoguda per l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians
Título de la imagen
Título de la imagen

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, troba “fora de lloc” l’acció endegada per l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians, que ha aconseguit que el jutjat número 26 de Barcelona obri diligències contra la poetessa Dolors Miquel per la lectura del poema Mare nostra.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Colau ha defensat la llibertat d’expressió tot destacant que el poema era “una afirmació feminista sobre els drets de les dones” que no contenia “cap paraula ofensiva contra cap creença religiosa”. Per a l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians, en canvi, Mare nostra vexava l’oració en la qual es basa, el Parenostre.

“Mare nostra que esteu en el zel, sigui santificat el vostre cony, l’epidural, la llevadora…”, comença aquella obra, llegida en la cerimònia de lliurament dels premis Ciutat de Barcelona, el febrer. La poetessa la descriu com “una dignificació del cos de la dona i un al·legat a favor de la bondat” que escomet, a més, el renaixement del feixisme a Europa.

L’Associació Espanyola d’Advocats Cristians considera que Miquel va incórrer en un delicte contra els sentiments religiosos i que Colau podria haver omès el deure de perseguir delictes.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari