El Rei, ‘persona non grata’ a Sant Gregori però ‘indultat’ a la Seu

L'abstenció de CDC, clau a la capital de l'Alt Urgell
felip rei
felip rei

El rei d’Espanya, Felip VI de Borbó, ha estat declarat ‘persona non grata’ al municipi de Sant Gregori (Gironès), però ha esquivat la mateixa etiqueta a la Seu d’Urgell (Alt Urgell).

A Sant Gregori, seguint la mateixa línia marcada per poblacions com Breda aquest mes de gener, el ple d’aquest dilluns ha aprovat per unanimitat (CiU -majoria absoluta-, ERC i la CUP) declarar que el monarca no és benvingut al poble fins que no reconegui el “dret a decidir”. La declaració s’estén a tot representant de la Monarquia espanyol que no combregui amb l’autodeterminació catalana.

Un cas ben diferent, també d’aquest dilluns, s’ha viscut a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, on també els convergents governen, però s’han abstingut en la votació plantejada per ERC per intentar declarar Felip VI ‘persona non grata’.

Aquesta moció només ha rebut el suport d’ERC i de la CUP, mentre que els socialistes (Compromís per la Seu) han votat en contra. ERC argumentava que el Felip VI no s’havia mantingut neutral quant al ‘procés’ i que no havia rebut la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Però per a l’alcalde convergent de la Seu, Albert Batalla, declarar ‘persona non grata’ el rei no és bo per a la localitat ni beneficia el ‘procés’, per bé que troba que el cap de l’Estat no s’ha comportat de manera exemplar amb Catalunya.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari