ATLL, la primera rebregada parlamentària de JxS

Tota l'oposició fa tirar endavant la proposta del PSC per retirar la concessió a Acciona
puigdemont parlament
puigdemont parlament

Junts pel Sí, l’aliança política de CDC i ERC que mena el Govern de la Generalitat, ha patit la seva primera derrota parlamentària aquest dimecres: tots els altres grups de la cambra han donat suport a una iniciativa del PSC per retirar a Acciona la concessió d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL).

El president del Govern de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’havia reunit amb representants de la CUP per mirar d’evitar que votessin contra el criteri governamental, però els cupaires també han impulsat la proposició de llei per revertir el procés privatitzador més important del segon mandat d’Artur Mas, declarat nul pels tribunals, que van sentenciar que la Generalitat havia de resoldre aquell contracte, adjudicat per un període de 50 anys.

Des de les rengles de JxS es considera “chavista” la proposta de retirada que avui ha tirat endavant i s’aposta per no fer cap moviment amb relació amb ATLL fins que no acabi el periple judicial d’aquest afer i es rebin les conclusions d’un expedient informatiu.

La llum verda parlamentària i el primer fracàs sonat de JxS, però, empeny la Generalitat a recuperar la gestió d’ATLL. Segons va revelar Crónica Global aquest mes de febrer, d’altra banda, l’Oficina Antifrau de Catalunya ha informat la Fiscalia Anticorrupció de greus irregularitats, amb un desviament de fons xifrat en 13,3 milions i indicis de falsedat mercantil i administració deslleial, suposadament comeses per la concessionària Acciona, mitjançant un sistema de factures creuades amb les seves filials que no comptava amb el consentiment de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides