Catalunya retornarà més de la meitat de les obres de Sixena

El conseller Vila i la seva homòloga aragonesa acorden crear un grup de treball per resoldre els contenciosos sobre art
santi vila govern
santi vila govern

53 de les 97 peces del Monestir de Sixena (Osca) que es troben al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) tornaràn a l’Aragó. Aquest lliurament forma part dels compromisos assolits pels consellers de Cultura de Catalunya i Aragó, Santi Vila i Mayte Pérez, durant la seva trobada d’aquest dijous a Saragossa.

Així mateix, els consellers han previst crear un grup de treball per resoldre els fronts oberts pel que fa a l’art sacre. Hi ha dos processos judicials en curs: el de les obres del Monestir de Sixena, recorregut per la Generalitat a l’Audiència d’Osca, i el de les pintures murals del mateix Monestir.

La resta de peces de Sixena, ha explicat la consellera Pérez, són considerades patrimoni cultural aragonès i català, per la qual cosa es requereixen “procediments” perquè s’efectuï la devolució. Vila ha indicat que són obstacles de tipus administratiu i legal sobre els quals no només li correspon decidir a ell, sinó també a altres institucions.

Les peces que es retornaran aviat -en setmanes o dies, ha dit el conseller Vila-, formen part d’un conjunt de 97 que foren venudes per les monges a la Generalitat durant els anys 80 i 90.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides