La Generalitat incrementa els càrrecs de confiança

Eren 130 en el Govern de Mas, seran un màxim 144 en el de Puigdemont
Carles Puigdemont al Parlament.
Carles Puigdemont al Parlament.

Els càrrecs de confiança i lliure designació, triats ‘a dit’, s’incrementen a la Generalitat amb Carles Puigdemont com a president.

El nou Govern tindrà un màxim de 144 d’aquests càrrecs, xifra que durant el darrer mandat d’Artur Mas era 130. L’increment, aprovat pel Consell Executiu i anunciat aquest dimarts per la consellera i portaveu Neus Munté, s’explica per la creació de la Conselleria d’Exteriors, suspesa pel Tribunal Constitucional, amb la qual el número de Departaments ha passat de 12 a 13.

Presidència és la conselleria amb més càrrecs triats ‘a dit’ i passa de tenir-ne 30 a poder totalitzar-ne 41. El departament del qual és titular el vicepresident, en aquest cas el d’Economia, manté els 12 del mandat anterior. En tercer lloc es troba la conselleria d’Exteriors: Raül Romeva pot comptar amb 11 d’aquests càrrecs. Vuit és la quantitat màxima per a la resta de Departaments, com fins ara.

Munté ha recordat que l’executiu de Mas va retallar de 218 a 130 els càrrecs de confiança governamentals fa cinc anys. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides