Indemnització i disculpes a una altra víctima de les bales de goma

La Generalitat paga 200.000 euros a Nicola Tanno, ferit el 2010
nicola tanno
nicola tanno

El nou Govern ha indemnitzat una altra víctima de les bales de goma, seguint el deixant del cas d’Ester Quintana, qui fou indemnitzada el 2015 amb 261.000 euros tres anys després d’haver perdut un ull per un d’aquests projectils disparats per un agent dels Mossos d’Esquadra, fet que establí un precedent inèdit. Ara, Nicola Tanno, borni arran de l’impacte rebut durant la celebració de la victòria d’Espanya al Mundial de futbol, el 2010, rebrà 200.000 euros.

Durant l’etapa de Jordi Jané al Departament d’Interior ha canviat el tarannà del Govern pel que fa a l’assumpció de responsabilitats en casos com aquests. Ni Felip Puig ni Ramon Espadaler van reconèixer cap culpa en el cas Quintana. Tampoc el seu antecessor, Joan Saura, quant a la lesió de Tanno. En canvi, a més d’una indemnització, Jané ha demanat “disculpes per les lesions patides” a Tanno, qui considera, però, que el mal causat no es podrà reparar completament i lamenta que els culpables, mai identificats, no hauran d’assumir responsabilitats, de la qual cosa culpa els agents interrogats i la Conselleria.

Segons la plataforma Stop Bales de Goma, 30 persones han perdut un ull arreu d’Espanya des del 1990 per l’impacte de les bales de goma, set de les quals a Catalunya durant període 2009-2012, amb Saura i Puig al capdavant d’Interior.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides