L’Audiència Nacional empaita al Regne Unit la fortuna d’Oleguer Pujol

El jutge Pedraz cursa una comissió rogatòria per obtenir documents sobre la compra d'oficines del Santander
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau

El magistrat Santiago Pedraz, que mena a l’Audiència Nacional la instrucció sobre Oleguer Pujol, té en el seu punt de mira la fortuna i les operacions efectuades pel fill petit de l’expresident Jordi Pujol. Per això, segons revela Vozpópuli, ha cursat una comissió rogatòria al Regne Unit amb l’objectiu d’obtenir els moviments bancaris de Sun Capital. EL TRIANGLE va apuntar cap a aquesta mercantil com la principal compradora en l’operació de venda de més d’un miler d’oficines del Santander, efectuada per Oleguer Pujol.

Fonts de la investigació citades per Vozpópuli indiquen que Pedraz, amb aquesta mesura sota secret sumarial, vol destapar la procedència de la fortuna del benjamí dels Pujol Ferrusola, imputat per frau i blanqueig de capitals.

Sun Capital, segons la UDEF, hauria pagat les mercantils d’Oleguer Pujol Ard Choille i Marway, amb les quals signà acords de consultoria. La mateixa unitat policial considera que totes dues “van ser utilitzades com a societats pantalla per tal de dificultar la identificació de les persones físiques perceptores de les comissions derivades de la compra dels immobles del Banc Santander”. També assenyala que “aquesta utilització va comptar amb la imprescindible col·laboració i assessoria de Jacob Broers i John Willekes Macdonald a través dels serveis prestats per ITPS Group“. Aquesta empresa radicada a l’Haia (Països Baixos), creadora d’aquestes dues societats instrumentals d’Oleguer Pujol, va ser escorcollada el desembre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides