Independentistes i espanyolistes, units per impedir un govern d’esquerres a Espanya

L’esquerra espanyola està descobrint aquests dies allò que la catalana ja fa anys que pateix. Que els interessos nacionalistes passen per sobre dels socials quan els partits ‘patriotes’ han de triar entre uns i altres.

A Catalunya, un bon grapat d’institucions que podrien tenir governs d’esquerres estan en mans de partits independentistes seguint l’argument que “primer, la independència, i després ja en parlarem”. La Diputació de Barcelona, per exemple. I moltíssims ajuntaments. A la Generalitat, si ERC, PSC i Catalunya Sí que es Pot haguessin pactat per governar-la, la dreta espanyolista i la catalanista haurien sumat els seus vots per impedir-ho. Però ERC ja fa temps que està en una altra pantalla. En un altre cinema, podríem dir.

Ara, a Espanya, han descobert que independentistes i espanyolistes tenen el mateix enemic comú. ERC i CDC (rebatejada circumstancialment com Democràcia i Llibertat) han anunciat que votaran NO a un possible govern PSOE-Podemos si no es comprometen a tirar endavant el dret d’autodeterminació de Catalunya. Coincidiran, si arriba a votar-se aquesta opció al Congrés dels Diputats, amb la posició del Partit Popular i Ciutadans.

Veurem la foto dels diputats del PP, Democràcia i Llibertat, ERC i Ciutadans votant plegats al Congrés?

L’exsecretari general del PSC Pere Navarro es va endur crítiques i improperis de tota mena per fotografiar-se al costat dels líders del PP i Ciutadans en alguns actes públics.

Cal pensar que molts dels ciutadans i dirigents polítics de mentalitat progressista que donen suport o estan a l’ombra de l’independentisme que governa Catalunya tindran problemes de consciència, aquests dies, quan vegin que van de bracet de l’espanyolisme més ranci per impedir un govern d’esquerres a Espanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides