Per què a Soraya li diuen “Menina”?

Título de la imagen
Título de la imagen

A Madrid tothom parla de l’“Operació Menina” en referència a la possibilitat que Soraya Sáenz de Santamaría substitueixi Mariano Rajoy com a president del pròxim govern, ja sigui per imposició de Ciutadans, que posaria aquesta condició per brindar-los el seu suport a la investidura, o per la renúncia del mateix Rajoy l’endemà de les eleccions.

Des del PP s’atribueix haver batejat aquesta hipotètica operació amb el nom de “Menina” a Pablo Iglesias, amb la suposada intenció de burlar-se de la vicepresidenta, però el líder de Podemos explica que ell no s’ha inventat aquest malnom perquè fa temps que corre per la xarxa. Efectivament, alguns digitals madrilenys van escriure de l'”Operació Menina” fa setmanes, precisament després que Albert Rivera anunciés que no faria president a Rajoy, si bé els seus detractors dins del PP ja l’anomenaven “menina” o “enana” des de fa més temps.
 

Alguns articulistes madrilenys apunten que l’expressió “menina” és menyspreativa perquè faria referència a la nana del cèlebre quadre de Velázquez, altres recorren al diccionari per recordar que així es designaven en altres temps les persones que des de la infància entraven a palau per servir la reina, però hi ha qui fila més prim: dins del PP, Soraya es va guanyar el malnom de “menina” arran de la sessió fotogràfica que li va fer Luis Malibrán, el retratista dels famosos, que va sortir publicada al diari El Mundo el 2009.
 

En tot cas, en el quadre de Velázquez se subratlla la poca alçada de la nana situada en primer terme, que va pintar a mida natural, mentre que en les fotos de Malibrán es dissimula que és camacurta. Hi ha periodistes que han intentat saber quan mesura realment Soraya, l’alçada física, que no la política, però no se n’han sortit. És un secret d’Estat.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari