Revelen que Baños va exigir Mas que renegués de Pujol

Homs culpa la CUP de "carregar-s'ho tot"
Artur Mas defensa la seva candidatura per ser reelegit president de la Generalitat
Artur Mas defensa la seva candidatura per ser reelegit president de la Generalitat

El cap de llista de la CUP, Antonio Baños, va plantejar al president en funcions, Artur Mas, que renegués públicament de Jordi Pujol si volia ser investit president, revela La Razón citant el relat d’alguns dels presents en una reunió que van mantenir líders de Junts pel Sí amb representants cupaires després de la segona sessió d’investidura, la setmana passada.

Segons la mateixa informació, Baños va dir: “Renega de Pujol i l’acord està tancat”. I Mas es va emprenyar i va respondre: “Fins aquí hem arribat”. Baños va replicar dient que tenen “la paella pel mànec”, assegura aquest diari.

En les hores posteriors al segon rebuig de la CUP a la investidura de Mas com a president han sorgit diverses veus que ha carregat contra els cupaires des de les files convergents.

Francesc Homs, que abandona el seu càrrec com a conseller de la Presidència (en funcions) per encapçalar Democràcia i Llibertat -la candidatura de CDC- al Congrés dels Diputats, ha assegurat aquest dissabte que la negativa de la CUP a investir Mas ha tombat la resolució per engegar la desconnexió amb Espanya. “El que suspèn políticament la resolució aprovada dilluns no és el Tribunal Constitucional, sinó el “no” de la CUP”, ha assegurat en declaracions a La Vanguardia.

Aquest dilluns, a Catalunya Ràdio i TV3, Homs ha tornat a culpar els cupaires i els ha exigit “una rectificació en tota regla”, tot advertint que, si no rectifiquen pel que fa a les seves demandes, hi haurà eleccions el març. “No pot venir la CUP, amb els seus 10 diputats, i carregar-s’ho tot”, ha dit, acusant-los de situar-se “al costat del PP i Ciutadans”. “Cal replantejar-ho tot, si pot ser aquesta setmana, no esperem a la que ve”, considera Homs.

L’article de Mas-Colell
Per la seva part, el conseller d’Economia en funcions, Andreu Mas-Colell, ha publicat un article “a títol personal, segons diu, a l’Ara, titulat “No asfixiem el procés“, amb què atribueix, en part, a “la immaduresa parlamentària” el fet que la CUP vulgui condicionar “a fons el programa polític”.

“Ha aconseguit del Parlament, gratis, una resolució de sobirania prèvia a la formació de govern, ha aconseguit determinar l’estructura del futur govern i, encara més important, ha aconseguit garantir-se mecanismes de control”, assenyala Mas-Colell, referint-se a la qüestió de confiança promesa per Mas, sobre la formació d’esquerra anticapitalista.

Així mateix, indica que la CUP vol “controlar externament” el futur Govern i rebutja que aquest partit hagi de tenir protagonisme per la seva condició “euroescèptica i antieuro” i perquè jutja que marca ritmes massa accelerats i perquè vol tombar polítiques que Mas-Colell considera “bones”, entres les quals cita VISC , del Departament de Salut.

“De la CUP podem acceptar dos vots per a la investidura d’Artur Mas com a president, però no les seves condicions”, diu el conseller donant per fet que rebutjar les condicions de la CUP donarà lloc a unes noves eleccions el març del 2016.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides