JxS i CUP pacten “l’inici del procés” cap a la república

La proposta de resolució parlamentària es votaria al Ple abans del debat d'investidura
Resolució per la "República"
Resolució per la "República"

Junts pel Sí i la CUP han registrat aquest dimarts al Parlament una proposta de resolució que insta la Cambra legislativa a “declarar solemnement l’inici d’un procés de creació de l’estat català independent en forma de república”. Els dos grups volen que el text s’aprovi en un Ple previ al debat d’investidura, que s’iniciaria el 9-N.

La meitat de l’hemicicle favorable a la independència comença a assentar les bases del “quan i el com”, que reivindica la CUP per començar a parlar del “qui”. Per això, previ al debat que ha d’investir el proper president de la Generalitat, el text que signen els dos grups “considera pertinent iniciar, en el termini màxim de 30 dies la tramitació de les lleis del procés constituent, de seguretat social i d’hisenda pública“.

La proposta de resolució també demana que el Parlament “i el procés de desconnexió democràtica no se supeditaran a les decisions de les institucions de l’Estat espanyol, en particular, del Tribunal Constitucional”.

De la mateixa manera que va passar amb el discurs de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, la bancada unionista ha desqualificat la proposta. Inés Arrimadas (C’s) l’ha titllada de “cop d’Estat a la democràcia”, i Eva Granados (PSC), la considera “el pitjor error polític i el més greu” des de la instauració de les institucions d’autogovern.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari