Barcelona enceta la seva ‘desborbonització’

ERC, BeC, CiU i la CUP aproven una proposició per revisar els noms d'una dotzena d'espais públics
borbo cup
borbo cup

La plaça de Maria Cristina, el passeig de Joan de Borbó i l’Avinguda de Borbó són alguns dels dotze espais de la via pública que l’Ajuntament de Barcelona estudiarà rebatejar. Una proposició d’ERC per revisar noms relacionats amb la dinastia dels Borbons ha estat aprovat aquest dilluns per la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports del Consistori barceloní amb els vots de Barcelona en Comú, CiU, ERC i la CUP.

Abans que la iniciativa es faci arribar a la comissió del nomenclàtor, passarà pels consells dels districtes. Per última, l’alcaldessa Ada Colau, que té l’última paraula, haurà de prendre una decisió.

Alfred Bosch, líder del grup municipal d’ERC, i Xavier Domènech, historiador i comissionat de la Memòria Històrica del Govern municipal de Barcelona, han recordat que les denominacions foren imposades a partir del 1939 per la dictadura franquista.

Ciutadans, que troba no prioritària la mesura, i el PP, que la considera sectària i ofensiva contra la Monarquia, han votat en contra. El PSC s’ha abstingut.

Mesos enrere, el Govern municipal va retirar el bust de Joan Carles I de Borbó de la sala de plens de l’Ajuntament. L’alcaldessa Colau va avançar aleshores que aquest era el primer pas d’una revisió de la simbologia present a la ciutat, on troba que la monarquia es troba sobrerepresentada i la tradició republicana, infrarepresentada.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari