Qui hi ha darrere del setmanari Ahora?

Título de la imagen
Título de la imagen

Ahora és un setmanari de política, economia i cultura, editat en format llençol, que aquest 18 de setembre ha tret el seu primer número. També tenen una edició digital.

Al capdavant d’Ahora hi ha el periodista Miguel Ángel Aguilar, de 70 anys, que és col·laborador de mitjans com la cadena SER, la Sexta, Telecinco, TVE, La Vanguardia i Cinco Días, i que havia dirigit Diario 16 i l’Agència Efe. Aguilar és president i conseller delegat de Papel Futuro 2014 SL, empresa editora d’Ahora.
 

El vicepresident de l’editora és l’escriptor i diplomàtic José María Ridao, de 54 anys, que col·labora a la SER i al diari El País entre altres mitjans.
 

En el consell d’administració d’Ahora apareixen diversos periodistes que han passat pel grup Prisa, empresaris, notaris i, fins i tot, dos exministres socialistes: Mercedes Cabrera, titular d’Educació i Ciència (2006-2009) amb el president Rodríguez Zapatero, i Tomás de la Cuadra Salcedo, que va ser el primer ministre d’Administració Territorial del govern de Felipe González –va ser el ponent de la LOAPA– i després va ser repescat com a ministre de Justícia (1991-1993). També va ser president del Consell d’Estat.
 

Els altres membres del consell d’administració de l’editora d’Ahora són:

Juan Lema. President de la patronal de les enginyeries, Tecniberia, i que abans ho va ser d’Aena amb el govern de Rodríguez Zapatero. Juan Lema i Miguel Ángel Aguilar figuren com a consellers delegats de l’empresa editora del nou setmanari.
Ángela Uría Prado. Advocada, néta del fundador del despatx Uría Menéndez.
Jose Vicente de Juan García. Periodista, exsotsdirector de Diario 16. De Juan i Aguilar són vicepresidents de la Fundación Diario de Madrid, situada en el carrer Larra de Madrid, on hi havia hagut l’extint Diario Madrid i que ara és la seu d’Ahora.
Rodrigo Tena Arregui. Notari madrileny, editor del bloc jurídic ¿Hay Derecho? i membre del consell de direcció d’UPyD.
Victoria Carvajal Hoyos. Periodista. Filla dels marquesos d’Isasi, cosina del duc d’Alba i exesposa de Bruno Entrecanales. Fins a l’any passat tenia un bloc d’economia al diari El País. En un article al diari El Mundo s’informava l’any passat que va ser l’amor d’adolescència de Felip VI: una altra periodista que podia haver estat reina.
Miguel Mora Díaz. Durant anys ha estat corresponsal d’El País a Roma i a París.
Soledad Gallego-Díaz. Una històrica d’El País, del qual n’havia estat defensora del lector i directora adjunta.
 

El director d’Ahora és Ramon González Ferriz, nascut a Granollers fa 38 anys. Ha estat el responsable de l’edició espanyola de Letras Libres i ha escrit l’assaig La revolución divertida (Debate, 2012).
 

Com a sotsdirectora hi ha Rosa Paz, que havia estat cronista política a Madrid dels diaris La Vanguardia i El Periódico de Catalunya.

(Visited 134 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari