Josep Pujol ha tingut 2,7 milions a Andorra

El tercer fill dels Pujol Ferrusola va moure diners de la BPA procedents de la fortuna familiar, revela El Español
Josep Pujol Ferrusola, vídeoconferència al Parlament
Josep Pujol Ferrusola, vídeoconferència al Parlament

Josep Pujol Ferrusola, el tercer fill de l’expresident Jordi Pujol i l’únic de la família que no es troba imputat, ha tingut almenys 2,7 milions d’euros de procedència no coneguda a Andorra, publica aquest dijous El Español.

Segons explica aquest digital citant fonts financeres, Josep Pujol va tenir amagats uns 700.000 euros a la Banca Privada d’Andorra (BPA) fins a l’abril del 2014, moment a partir del qual els va moure a un compte de Caixabank, i té dos milions més en fons d’inversió a Banco Alcalá, que pertany a Crèdit Andorrà.

El Español també destapa dos moviments de la BPA a Espanya per part de Josep Pujol. Els diners, segons les fonts del sector financer que cita aquest diari, procedeixen de la fortuna familiar investigada per l’Audiència Nacional i el Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona.

Josep Pujol, que es va definir com a “riquet” en la seva compareixença a la Comissió sobre el Frau i la Corrupció del Parlament de Catalunya, nega haver obtingut el seu patrimoni de forma irregular.

Oleguer i Marway
Pel que fa a la investigació sobre les operacions d’Oleguer Pujol, el fill més jove de l’expresident de la Generalitat, també El Español es fa ressò d’una incògnita: per què, en el marc de l’operació de compra de més d’un miler d’oficines del Santander (valorada en més de 2.000 milions d’euros), va exigir el pagament d’una comissió de 6,2 milions a la societat instrumental Marway BV?

L’Oficina Nacional d’Investigació del Fraud (ONIF) no coneix la identitat dels socis d’aquesta societat radicada als Països Baixos, per la qual cosa ha demanat informació al registre mercantil neerlandès. Com a administradors de Marway figuren tres ciutadans dels Països Baixos i tot apunta que es tracta d’una tapadora.

Hisenda ha plantejat al jutge Santiago Pedraz, que instrueix a l’Audiència Nacional les investigacions sobre Oleguer Pujol, la necessitat de demanar a les autoritats neerlandeses els moviments del compte bancari de Marway a l’ING Bank d’Amsterdam. Volen saber qui consta com a titular o autoritzat.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari