Rajoy assenyala el 20-D com a probable dia d’eleccions generals

Posarà les urnes després de l'aprovació dels Pressupostos
Mas i Rajoy
Mas i Rajoy

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assenyalat la data del 20 de desembre com la més probable per a la celebració de les eleccions generals. En una entrevista concedida aquest dijous al periodista Carlos Herrera -flamant fitxatge de la Cope-, Rajoy ha explicat que es votarà després de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat i que dubta entre els dies 13 i 20, però que ara per ara es decanta per la segona opció: “tregui vostè aquest titular, el més probable és que el 20 de desembre hi hagi eleccions a Espanya”, li ha dit a Herrera.

Xoc amb Mas
D’altra banda, Rajoy ha admès que la reforma que el Govern espanyol vol aplicar d’urgència a la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional, amb què es podrà multar i suspendre funcionaris i governants que incompleixin resolucions d’aquest tribunal, sorgeix arran de les decisions del president de la Generalitat, Artur Mas. “S’ha posat a crear estructures paral·leles a l’Estat”, ha dit Rajoy.

Així mateix, ha recollit el guant i ha respost l’escomesa de Mas a les operacions recents a les seus de Convergència i la Fundació CatDem. “Aquesta és una investigació ordenada per un jutge i, crec recordar, per una denúncia d’ERC, que ahir va tenir un paper gloriós al Parlament”, ha etzibat.

El president espanyol ha enviat un altre missatge a Mas: “Espanya és una democràcia, un país seriós, on s’aplica l’Estat de Dret. Els jutges són independents. Ja n’hi ha prou de no assumir cap responsabilitat i culpar els altres en política!“.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari