Anàlisi, la revista amb què també recaptava CDC

Les subscripcions d'empreses de l'òrbita convergent regaven el partit amb milers d'euros
Título de la imagen
Título de la imagen

Quan Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va aprimar la seva estructura no va prescindir de la revista Anàlisi, una publicació que va tenir com a administrador l’extresorer convergent Daniel Osàcar, que serà jutjat pel cas Palau i actualment es troba en l’epicentre del cas Petrum, i, actualment, és administrada per Andreu Viloca, que exerceix la mateixa tasca a CDC i la Fundació CatDem.

Anàlisi, segons publica aquest dimecres El Confidencial, va recaptar via subscripcions 156.000 euros el 2009. Els subscriptors, segons un informe d’una agència de detectius citat pel mateix digital, eren empreses que rebien adjudicacions de la Generalitat, entre elles Aglomerats Girona, Francesc Closa Alegret SA, Irpen SAU Comsa, Movitierra, però també Mercadona, Damm, Enciclopèdia Catalana, Copisa, Catalana Occidente o Banc Sabadell.

Els imports que pagaven el 2009 eren diversos: 11.250 euros en algun cas, 900 en d’altres, 7.500, 5.250, 4.000, 3.750…

L’informe citat per El Confidencial conclou que la revista és una font de finançament de Convergència i que les empreses properes al partit pagaven una mena de cànon. Així mateix, es destaca que les xifres que aporta la revista Anàlisi són mínimes i idèntiques en molts casos, per la qual cosa la major part del finançament té un altre origen.

Sembla clar que aquest altre origen és la Fundació CatDem, anteriorment anomenada Trias Fargas.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari