La Policia informa Pedraz que quatre fills de Pujol van falsejar factures

Un informe xifra en més de 100.000 euros l'import que van cobrar irregularment de José Manuel Solà
Josep Pujol Ferrusola, vídeoconferència al Parlament
Josep Pujol Ferrusola, vídeoconferència al Parlament

Un informe remès per la Policia al jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz, que investiga els negocis d’Oleguer Pujol, assenyala que quatre fills de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol van presentar factures falses a una empresa de José Manuel Solà (exsoci de Rodrigo Rato) i, així, van cobrar, entre tots, més de 100.000 euros, revela El País.

Les conclusions dels investigadors de la UDEF assenyalen, en aquest sentit, Jordi, Josep, Pere i Oleguer Pujol Ferrusola.

Sense lògica empresarial
Amb relació a Josep Pujol, el contingut de l’informe destapat per El País considera que va facturar injustificadament l’any 2007 68.000 euros adduint suposats treballs d’anàlisi, estudis i informes sobre la venda d’un hotel a Bagergue. Segons especifica aquest diari, els investigadors sostenen aquesta afirmació perquè no hi ha rastre dels suposats treballs, les persones que van participar en l’operació no tenen constància del paper de Josep Pujol i no s’ubica correctament l’hotel que centra l’operació (a Vaquèira).

L’informe assenyala, així mateix, que no té lògica empresarial la contractació de dos intermediaris en la mateixa operació.

Diferents serveis, un mateix valor
A més, Bagernorte, l’empresa de Solà, va fer pagaments idèntics -15.468 euros- en les mateixes dates a societats controlades pels altres tres germans Pujol acusats pels investigadors de la Policia: a Iniciatives, Màrquetings i Inversions (Jordi jr.) per la suposada “recerca d’emplaçaments a Bagergue”, a Drago Capital (d’Oleguer) per la intermediació en l’operació i a Blau Consultoria (Pere) per assessoria mediambiental.

Segons la declaració de Solà recollida pels investigadors, Josep Pujol va demanar que es paguessin parts iguals de la quantitat total als seus tres germans. L’informe troba “difícil d’entendre” que els serveis dels Jordi, Pere i Oleguer Pujol tinguessin exactament el mateix valor.

Fonts propers a la família Pujol citades per El País indiquen que Josep Pujol, que va tenir una participació en l’hotel de Solà entre el 1999 i el 2007, va cercar un comprador per a l’hotel i va indicar Solà que pagués els seus germans Jordi, Pere i Oleguer justificant aquests pagaments amb suposats deutes no especificats de Josep Pujol amb tots tres.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides