Multa de 30.000 euros al Barça per les estelades a la final de la Champions

El Comitè de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA no tanca part del Camp Nou
estelades berlin
estelades berlin

La UEFA ha sancionat el FC Barcelona amb una multa de 30.000 euros per l’exhibició d’estelades i els càntics independentistes per part d’aficionats blaugrana durant la final de la Lliga de Campions de la passada temporada.

La resolució del Comitè de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA, reunit aquest dijous a la localitat suïssa de Nyon, imposa, així doncs, una multa baixa basada en l’article 16.2 apartat e, que es refereix a “gestos, paraules, objectes o qualsevol altre element” que transmeti un missatge considerat inadequat en un esdeveniment esportiu. Aquest punt es refereix, particularment, a missatges “polítics, ideològics, religiosos, ofensius o d’una naturalesa provocadora”. Es descarta, en canvi, el tancament de part de la graderia del Camp Nou.

El “toc d’atenció” de Cardenal
Quan la UEFA va obrir l’expedient que ha acabat en  la imposició d’aquesta multa, el president del Consell Superior d’Esports (CSD), Miguel Cardenal, va defensar la decisió i la va aprofitar per escometre públicament el president de la Generalitat, Artur Mas, l’exportaveu de la Generalitat, Francesc Homs, i el vicepresident del FC Barcelona, Carles Vilarrubí, per les seves declaracions sobre la xiulada a l’himne espanyol abans de la final de la Copa del Rei. Segons Cardenal, l’expedient de la UEFA era un “toc d’atenció” a Catalunya perquè es deixés d’utilitzar políticament l’esport.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari