Ballen 40 milions a l’enrenou d’ATLL

La Generalitat no reclama l'impost de transmissions patrimonials a Acciona
mas colell
mas colell

Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declarés nul el procediment amb què Acciona va obtenir el contracte d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL), l’enrenou ha iniciat una fase que s’espera que duri al voltant d’un any.

És el temps que trigarà, si fa no fa, el Tribunal Suprem a resoldre els recursos presentats per part d’Acciona, el banc BTG Pactual, la Generalitat de Catalunya i Agbar, l’aspirant derrotada en aquella adjudicació, contra la decisió del TSJC de tombar la concessió.

Però hi ha un pagament que Acciona té pendent i que la Generalitat no li ha reclamat. Són 40 milions d’euros en concepte d’impost de transmissions patrimonials. Han passat més de dos anys i mig des que, el desembre del 2012, el grup dels Entrecanales es va embutxacar la concessió d’ATLL, xifrada en 1.000 milions d’euros, però en aquest temps la Generalitat no ha reclamat d’import.

Segons fonts properes a la concessió citades per Crónica Global, el consorci que va obtenir la polèmica concessió, encapçalat per Acciona, no pensa pagar i la Generalitat de Catalunya tampoc sembla estar per la feina de reclamar aquest impost.

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha admès aquesta setmana que si el Govern rescindeix el contracte de gestió d’ATLL, haurà de pagar 326 milions d’euros. En canvi, ha evitat referir-se a la condonació de taxes.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari