Qui és el gran guanyador del concurs de les ambulàncies?

Título de la imagen
Título de la imagen

Transport Sanitari de Catalunya (TSC), controlada per Invest Industrial, el fons d’inversió de la família italiana Bonomi, que també són els amos de Port Aventura. TSC té l’origen en l’empresa d’ambulàncies de la Creu Roja, que l’any 2000 va ser adquirida per Agrupació Mútua i, una dècada després, el 2011, per Invest Industrial, dels Bonomi.

El concurs del transport sanitari de Catalunya, amb un pressupost de més de 2000 milions d’euros pels 10 anys vinents, és l’adjudicació més gran d’aquesta legislatura. En un primer moment, quan es van obrir les pliques el gener d’aquest any, el gran guanyador va ser el grup danès Falck, que es va emportar 6 dels 13 lots amb què es va dividir el pastís de les ambulàncies. Posteriorment, a l’abril, el CatSalut va rectificar, va treure tres dels lots de Falck i els va adjudicar a TSC, que en solitari o formant part d’unions temporals d’empreses es va emportar 7 dels 13 lots. Ara, El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha confirmat aquesta segona adjudicació en desestimar l’allau de recursos presentats per les empeses perdedores.

Curiosament, arran del cas Innova, quan la Guàrdia Civil va escorcollar fa tres anys el domicili particular de l’imputat Josep Prat, expresident de l’Institut Català de la Salut, va trobar un mapa de Catalunya en el qual hi havia unes anotacions manuscrites al damunt sobre un possible repartiment dels lots del concurs de les ambulàncies. Quins noms eren els més repetits? Doncs, “Bonomi” i “danesos”, en referència a Falck, que en aquell moment acabaven d’entrar a Catalunya amb l’adquisició del Grupo Vicente Lázaro.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides